Bredband för företagare

Hybrid bredband är en perfekt lösning för företag som är i behov av hastigheten från markfiber, men vill slippa den tidskrävande processen av kabeldragningar. Genom att kombinera hastigheten av markfiber och enkelheten av trådlöst, får ditt företag en framtidssäkrad uppkoppling som är okänslig mot väder och där inget grävningsarbete behövs samt att det är mer fördelaktigt än 4G.

Vi garanterar också obegränsad data, låg svarstid och höga hastigheter för upp- och nedladdning. Med hybrid bredband har du en säker, snabb samt en stabil internetuppkoppling samma dag anslutningen upprättas. 

Vi på Winter bredband kan såklart hjälpa dig oavsett om du redan har fiber eller om du saknar det. För de som redan har fiber kan vi erbjuda olika tjänster som kan förbättra din anslutning ytterligare.

För vilka företag är hybrid bredband bra för?

Många företagare behöver idag en robust uppkoppling som klarar av att hantera stora mängder data, vilket ett hybrid bredband klarar av. Behöver ditt företag även kunna nå era interna servrar hemifrån kan vi hjälpa er med en VPN (Virtual Private Network) som skapar en säker och krypterad anslutning mellan din enhet och företagets interna nätverk.

Genom att använda er av en VPN kan ni ansluta till era interna server från vilken plats som helst i världen, så länge det finns tillgång till internet. Detta är särskilt användbart för företag som arbetar på distans eller behöver ha tillgång till interna resurser när de är på resande fot.

Hybrid bredband fungerar utmärkt för bland annat:

  • Kortläsare
  • VPN
  • IP-telefoni
  • Kassasystem


Behöver ditt företag även ha en egen layer2 förbindelse, erbjuder vi även det som tjänst. Fast IP-adress ingår och du får låna en router. Vi hjälper också gärna till med IT-Support för ditt bolag.

Välkommen att kontakta oss eller fyll i offertförfrågan om du är i behov av någon av våra bredbandslösningar för ditt företag. 

Varför välja hybrid bredband?

Till och börja med är hybrid bredband inte bara snabb i sin hastighet (jämfört med markfiber & bredband), det tar i snitt mellan 4 till 8 arbetsdagar från beställning till installation.

bredband företag
bredband för företag

Hur går det till med hybrid bredband?

Winther bredband har ett eget markfibernät och anslutningen sköts via vårt radionät. Förenklat så sätter vi upp en radiomottagare som i sin tur skickar anslutningssignalen till en wifi routern som du får låna under kontraktsperioden.
Fiberkabel dras normalt upp till masterna och signalen skickas sedan vidare med hjälp av radiolänk till kundernas mottagare.

Via vår Radiolänk kan vi erbjuda hastigheter upp till 200 Mbit/ utan någon gräns för datamängd. Det enda som krävs är fri sikt mellan mottagare och mast.