Om oss

Winther Wireless grundades 2010 och har sen dess vuxit till 14 anställda och en omsättning 2018 på ca 132MSEK. Vi har fått DI Gasell priset 3 år i rad av Dagens Industri och fick även utnämningen ”Årets Entreprenör” i Österåkers kommun. Idag ägs vi av Swedeltaco som ingår i den börsnoterade DistIT-koncernen.

Vi har historiskt haft 2 affärsområden:

om oss på winther bredband

Winther Bredband

Vi arbetar som bredbandsoperatör via Hybrid Bredband (radio samt fiber) och via markfiber. Vi har egen personal som projekterar, installerar och övervakar våra system. Winther bredband utför även uppdrag för andra företag, t ex framdragning av fiber och CAT6-nätverk inom företag, shoppingcenter, kommuner med mera. Vi jobbar även ute i skärgården och har flera bredbandsstationer runt om i Stockholms län.

Vi är också tjänsteleverantör i flera stadsnät runt omkring Stockholm, och den som vill kan beställa bredband av oss med dynamisk eller fast IP adress. Vi finns som oftast lokalt med stort personligt engagemang.

Winther Wireless

När Winther Wireless AB grundades, var vårt primära affärsområde distribution av IT-produkter med inriktning på trådlösa lösningar för utomhus- och inomhusinstallationer. Vi erbjuder även utbildningar, genomför besiktningar av andras installationer, eventprojekt, hyresavtal med support och mycket.

Våra kunder är i första hand IT-återförsäljare i hela Norden.

Idag har vårt moderbolag Swedeltaco tagit över distributionen av hårdvara, så kan vi fokusera på leverans av bredband med kringtjänster runt detta.

markfiber

Vi samarbetar med Serverado/Kalejdo för att kunna leverera IPTV via vår markfibertjänst. Alla övriga streamTV-leverantörers utbud fungerar förstås i våra alla våra nätverk.

Våra kunder är företag, privatpersoner, BRF/Villaföreningar, företagshotell, byggprojekt, campingplatser och många flera.

Kontakta oss gärna, så berättar vi mer.

kontakta oss