Om oss

Winther Wireless grundades 2010 och har sen dess vuxit till 14 anställda och en omsättning 2018 på ca 132MSEK. Vi har fått DI Gasell priset 3 år i rad av Dagens Industri och fick även utnämningen ”Årets Entreprenör” i Österåkers kommun. Idag ägs vi av börsnoterat DistIT AB som är Stockholms Nasdaq börs.

Vi har 2 affärsområden:

Winther Wireless

Vi arbetar som nordisk IT distributör med inriktning på trådlösa lösningar för utomhus- och inomhus installationer. Vi erbjuder även utbildningar, genomför besiktningar av andras installationer, eventprojekt, hyresavtal med support och mycket.

Våra kunder är i första hand IT återförsäljare i hela Norden.

Winther Bredband

Vi arbetar som bredbandsoperatör via Hybrid Bredband (radio och fiber) och via markfiber. Vi har egen personal som installerar och projekterar och övervakar våra system. Vi utför även uppdrag för andra företag, t ex framdragning av fiber och CAT6/7 nätverk inom företag, shoppingcenter, kommuner med mera. Vi finns även i skärgården med egna arbetsbåtar.

Winther är också tjänsteleverantör i IPOnly:s(Teknikbyrån) nät/markfibernät och den som vill kan beställa bredband av oss med dynamisk eller fast IP adress, vi finns som oftast lokalt med stort personligt engagemang.

Vi samarbetar med Boxer/StreamTV kanal TV paket samt Serverado/ViaSAT för fiberTV/Kanalpaket inkl stream TV tjänst. Alla övriga treamTV leverantörers utbud fungerar förstås i våra nät självklart.

Våra kunder är företag, privat personer, BRF/Villaföreningar, företagshotell, byggprojekt, campingplatser och många flera.

Kontakta oss gärna, så berättar vi mer.